• ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی
Eaparat Whatsapp
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس و سرمایه گذاری
    • اقتصادی
    • بین المللی
    • پزشکی
  • پیشخوان روزنامه
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس و سرمایه گذاری
    • اقتصادی
    • بین المللی
    • پزشکی
  • پیشخوان روزنامه
  • درباره ما
  • تماس با ما
جستجو

امیدواری ترامپ در خصوص دستیابی به آتش بس در غزه ظرف هفته آینده

  • شناسه خبر: 4089
  • تاریخ و زمان ارسال: 7 تیر 1404 ساعت 17:55
  • بازدید : 3
رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه ابراز امیدواری کرد که به‌زودی آتش‌بسی جدید در غزه برقرار شود.

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، روز جمعه ابراز امیدواری کرد که به‌زودی آتش‌بسی جدید در غزه برقرار شود؛ این در حالی است که انتقاد‌ها از افزایش تلفات غیرنظامیان در مراکز توزیع غذا که تحت حمایت اسرائیل اداره می‌شوند، شدت گرفته است.

ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره میزان نزدیکی به آتش‌بس میان اسرائیل و حماس گفت: «فکر می‌کنیم ظرف هفته آینده به آتش‌بس خواهیم رسید.»

ایالات متحده در روز‌های پایانی دولت پیشین آمریکا (جو بایدن) و با حمایت تیم ترامپ که در آستانه روی کار آمدن بود، میانجی آتش‌بس در این درگیری ویرانگر بود.

این آتش‌بس در ماه مارس با حمله مجدد اسرائیل به حماس شکست خورد؛ حمله‌ای که پس از عملیات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه اسرائیل آغاز شد.

اسرائیل به‌دنبال این حمله، ورود تمامی مواد غذایی و دیگر اقلام مورد نیاز به غزه را برای بیش از دو ماه متوقف کرد و همین موضوع باعث هشدار‌های گسترده درباره خطر قحطی شد.

انتقاد از توزیع غذا به سبک بنیاد بشردوستانه غزه GHF

پس از آن، اسرائیل اجازه ازسرگیری توزیع غذا را از طریق «بنیاد بشردوستانه غزه» (GHF) داد؛ بنیادی که با حمایت آمریکا و اسرائیل و حضور پیمانکاران امنیتی آمریکایی و نیرو‌های اسرائیلی در حاشیه غزه فعالیت می‌کند.

با این حال، مقامات سازمان ملل روز جمعه اعلام کردند سیستم GHF به کشتار گسترده مردمی که برای دریافت کمک مراجعه می‌کنند، منجر شده است. اسرائیل این اتهامات را رد کرده و سازمان ملل را متهم کرده است که «در کنار حماس قرار گرفته است.»

شاهدان عینی و مقامات محلی از کشته شدن مکرر فلسطینی‌ها در مراکز توزیع غذا در هفته‌های اخیر خبر داده‌اند؛ مناطقی که اسرائیل در آن با نیرو‌های حماس درگیر است.

ارتش اسرائیل و GHF هر دو منکر هدف قرار دادن مردم یا وقوع تلفات در مراکز توزیع خود شده‌اند.

با این حال، فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای فلسطینی‌ها (آنروا) گفته است: «سیستم جدید توزیع کمک‌ها به میدان قتل تبدیل شده است. مردم در حالی که تلاش می‌کنند برای خود و خانواده‌هایشان غذا تهیه کنند، هدف تیراندازی قرار می‌گیرند.»

او تأکید کرد: «این جنایت باید از طریق بازگشت به کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل از جمله آنروا @UNRWA متوقف شود.»

وزارت بهداشت در غزه می‌گوید از اواخر ماه مه تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر در اطراف مراکز کمک‌رسانی هنگام تلاش برای دریافت مواد غذایی کشته شده‌اند.

آژانس دفاع مدنی غزه نیز بار‌ها گزارش داده است که مردم در حین تلاش برای دریافت کمک جان خود را از دست می‌دهند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم گفت: «مردم تنها در تلاش برای سیر کردن خود و خانواده‌شان کشته می‌شوند. جستجوی غذا نباید حکم اعدام داشته باشد.»

پزشکان بدون مرز (MSF) نیز سیستم GHF را «کشتار به نام کمک بشردوستانه» خوانده است.

اسرائیل هدف قرار دادن غیرنظامیان را تکذیب کرد

این اظهارات با واکنش تند اسرائیل روبه‌رو شد؛ اسرائیل اعلام کرد GHF تاکنون ۴۶ میلیون وعده غذایی در غزه توزیع کرده و افزود:
«سازمان ملل تمام تلاش خود را برای مقابله با این اقدام به کار گرفته و با این کار در کنار حماس ایستاده که در پی خرابکاری در عملیات‌های بشردوستانه GHF است.»

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به همراه وزیر دفاع، اسرائیل کاتز، در بیانیه‌ای مشترک گزارش روزنامه چپ‌گرای هاآرتص مبنی بر صدور دستور تیر به جمعیت‌های اطراف مراکز کمک‌رسانی حتی در صورت نبود تهدید را «تهمت‌های خون‌آلود و اکاذیب شرورانه» خواندند.

هاآرتص گزارش داده بود که مقام ارشد حقوقی ارتش اسرائیل از نظامیان خواسته «جنایات جنگی مشکوک» در این مراکز را بررسی کنند.

تلفات جدید و درگیری‌ها

آژانس دفاع مدنی غزه روز جمعه به خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت ۸۰ فلسطینی در حملات اسرائیل در مناطق مختلف غزه کشته شدند که ۱۰ نفر از آنان هنگام انتظار برای کمک جان خود را از دست دادند.

سخنگوی دفاع مدنی، محمود باسل، گزارش داد که ۶ نفر در جنوب غزه در نزدیکی مراکز توزیع GHF و یک نفر دیگر در حادثه‌ای جداگانه در مرکز غزه کشته شدند. به گفته وی، سه نفر هم در حمله‌ای دیگر در جنوب غرب غزه‌سیتی حین انتظار برای کمک جان باختند.

در حمله‌ای دیگر به مدرسه اسامه بن زید در شمال غزه که محل اسکان آوارگان بود، ۸ نفر کشته شدند.

همزمان، گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس و گردان‌های القدس شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین از حمله به نیرو‌های اسرائیلی در نزدیکی خان یونس خبر دادند.

اتش بی غزه جنگ غزه

مطالب مرتبط

پیروزی یا شکست؟

درخواست تجزیه ایران در محافل غرب اشتباهی استراتژیک است

بازگشت بیش از ۷۲ هزار افغانستانی‌ از مرز دوغارون

محاکمه نتانیاهو برای پرونده فساد او یک هفته به تاخیر افتاد

ترامپ: اجازه غنی‌سازی را به تهران نخواهم داد

سه کشته و شش زخمی در پی ازدحام جمعیت در جشنواره ارابه‌های هند

سیاست های امنیتی چین در غرب آسیا و موانع توسعه همکاری‌ها با ایران

گروسی: ایران قابلیت بازسازی ظرفیت هسته‌ای خود را دارد

لغو پاسخ

جدیدترین مطالب

آرشیو خبر ها
  • بین المللی 10 تیر 1404

    پیروزی یا شکست؟

  • سیاسی 10 تیر 1404

    قانون مجلس درباره صنعت پهپادی خلا مهمی را در کشور پر کرد

  • سیاسی 10 تیر 1404

    درخواست تجزیه ایران در محافل غرب اشتباهی استراتژیک است

  • استانی 9 تیر 1404

    بیش از ۱۶ هزار متر مربع عملیات اصلاح هندسی در معابر پایتخت

  • ایران 9 تیر 1404

    فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیرماه برای سربازی

  • اجتماعی 9 تیر 1404

    آزادی ۱۸۷ زندانی از ابتدای محرم

جدیدترین مطالب

  • پیروزی یا شکست؟
  • قانون مجلس درباره صنعت پهپادی خلا مهمی را در کشور پر کرد
  • درخواست تجزیه ایران در محافل غرب اشتباهی استراتژیک است
  • بیش از ۱۶ هزار متر مربع عملیات اصلاح هندسی در معابر پایتخت
  • فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیرماه برای سربازی
  • آزادی ۱۸۷ زندانی از ابتدای محرم
  • سالانه بیش از ۱۰۰ هزار پرونده حوزه روانپزشکی قانونی رسیدگی می‌شود

پربازدیدترین ها

  • بازدید: 1,595 شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی در سامانه کدال
  • بازدید: 1,087 خیانت امنیتی و بازی جدید غربگرایان برای انتخابات
  • بازدید: 858 مصوبه ۱۰ بندی حمایتی دولت از بورس به لایحه بودجه پیوست شد
  • بازدید: 792 مردم نشانه های اولیه کرونا را جدی بگیرند/ چهار رقمی ماندن بستری های گیلان
  • بازدید: 747 ریزش دلار و ریزش بورس؟
  • بازدید: 687 مخاطب از اتفاقات پیش‌روی “احضار” غافلگیر می‌شود
  • بازدید: 611 ارتقای بازار سرمایه در پیش نویس اصلاحی
با اخبار نو از دیگران یک قدم جلوتر باشید....

دسترسی سریع

  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی

شبکه های اجتماعی

اپلیکیشن اخبار نو
Twitter Youtube Whatsapp Telegram Instagram