• ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی
Eaparat Whatsapp
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس و سرمایه گذاری
    • اقتصادی
    • بین المللی
    • پزشکی
  • پیشخوان روزنامه
  • درباره ما
  • تماس با ما
  • صفحه نخست
  • آخرین اخبار
    • اجتماعی
    • فرهنگی
    • ورزشی
    • سیاسی
    • بورس و سرمایه گذاری
    • اقتصادی
    • بین المللی
    • پزشکی
  • پیشخوان روزنامه
  • درباره ما
  • تماس با ما
جستجو

«قول مردونه» طنزی حلال است

  • شناسه خبر: 2762
  • تاریخ و زمان ارسال: 25 فروردین 1404 ساعت 11:50
  • بازدید : 17
تهیه‌کننده سریال «قول مردونه» گفت: دوست داشتیم نوعی کمدی حلال خلق کنیم که بیننده تلویزیون اثر طنز خوبی از دهه ۶۰ در ذهن داشته باشد.

ایرج محمدی، تهیه‌کننده سریال «قول مردونه» درباره چرایی ساخت این اثر بیان کرد: طرح کلی این قصه را سیمافیلم ارائه داد. از قصه آن خوشم آمد و، چون در دهه ۱۳۶۰ که دوره‌ای باشکوه از تاریخ انقلاب اسلامی روایت می‌شد، از آن استقبال کردم. مجموعه‌های نمایشی دیگری طی این سال‌ها درباره این دوران ساخته شده؛ ولی ما دوست داشتیم نوعی کمدی حلال خلق کنیم که بیننده تلویزیون اثر طنز خوبی از این دوران را در ذهن داشته باشد.

وی در پاسخ به این سؤال که کمدی حلال را چه نوعی از کمدی تعریف می‌کند، گفت: بخشی از فیلم‌هایی که این روز‌ها به اسم کمدی در فضای سینما و… پخش می‌شوند، با استفاده از شوخی‌های نامناسب و سوءاستفاده از شرایط اجتماعی دوران دهه ۱۳۶۰ کشور به‌دنبال فروش بیشترند؛ ضمن اینکه به‌نوعی مسائل و داشته‌های سال ۱۴۰۰ به‌بعد را در تاریخ ۱۳۶۰ می‌آورند که قلب و تحریف تاریخ است. من در سال ۱۴۰۰ مسائل روزی دارم که اگر اینها را به دهه ۱۳۶۰ ببرم و مطرح کنم، درست نیست. روابط انسان‌ها در دهه ۱۳۶۰ در رفت‌وآمد و نشست‌وبرخاست و غذا خوردن، مراودات اقتصادی و اجتماعی و نحوه صدا زدن همدیگر و… چیزی نبود که در برخی آثار طنز سال‌های اخیر ارائه می‌شود. در سال‌های آن دهه مردم بسیار ایثارگر بودند و روابط جوانمردانه و بخشایشگرانه داشتند، با همدیگر بسیار صمیمی‌بودند و روابط خانوادگی دلچسب بود. این شامل همه روابط عادی و روزمره می‌شد، نه صرف اعیاد و مناسبت‌ها. مردم گذشت می‌کردند و کلاهبرداری و دروغ نبود.

محمدی ادامه داد: تاکنون آثار طنز زیادی ساخته‌ام؛ اما این کار طنز را براساس کمدی درام پیش برده‌ایم و کمدی صرف و مطلق نبوده است. وقتی موضوعی به نام دفاع‌مقدس داریم، باید جوانب کار را رعایت کنیم و لحظاتی شیرین بیافرینیم و، چون از تلویزیون پخش می‌شود، باید رعایت مخاطب عام را هم بکنیم. در نتیجه، به درام قصه نکاتی اضافه کردیم، ازجمله اینکه برای شخصیت ما که به دیدن خون حساسیت دارد و از آن می‌ترسد، چه اتفاقاتی رخ می‌دهد و خانواده و اطرافیانش با چه حوادثی روبه‌رو می‌شوند. نگاهمان این بود که تضاد‌های این‌گونه در درام، بیشتر مخاطب و قصه را جلو می‌برد. به نظر من کمدی بدون درام جذاب نیست. کمدی مطلوب من باید درام و داستان داشته باشد.

وی افزود: سابقه کاری من نشان می‌دهد که یکی از پایگاه‌های مهم و پایه روایت داستان، برای من خانواده است و خانواده اهمیت بسیاری در کار‌های من دارد؛ چون تنها واحد اجتماعی است که زیرساخت یک کشور را رقم می‌زند و اگر این زیرساخت دچار چرکی و گزند باشد و آن را به زبان و لحن گفتاری و رفتار خاصی آلوده کنیم، تأثیر خاص بر مخاطب می‌گذاریم. لذا، همواره می‌کوشم خانواده را در قصه به شکلی طراحی کنم که این نهاد گزندی نبیند و بنیان آن محکم تصویر شود.

محمدی درباره همخوانی این قصه با سند تحول سازمان صداوسیما تصریح کرد: تا جایی که ما بلد بودیم و توانایی داشتیم و کارگردان و نویسندگان برایش مایه گذاشتند، تلاش کردیم تا به نقاط تحولی که در ساختار محتوایی وجود دارد، نزدیک شویم. در قصه شاهد خانواده‌ای مذهبی هستیم که فرزندانش در خط مقدم‌اند و پدر هم چندین بار در جبهه حضور داشته و همسرش فرماندهی پشتیبانی رزمندگان در شهر را بر عهده دارد و تمام همسایگان را برای کمک فراخوانده است. این اتفاقی بود که در دهه ۱۳۶۰ بسیار رخ می‌داد و قصه در همین بستر روایت شده است.

وی با اشاره به ضرورت زنده کردن خاطرات آن دوران گفت: مردم باید به یاد بیاورند که در آن دوران چه انسجامی داشتیم و به‌نظرم، یکی از نقاط قوت این سریال همین خانواده‌ای است که به تصویر کشیده می‌شود. توجه ویژه به فرهنگ دینی و اجتماعی و زنده نگه داشتن آرمان‌های انقلاب از مصادیق سند تحول است.

تهیه‌کننده این مجموعه نمایشی یادآور شد: بازخورد‌ها تا به اینجا خوب بوده است و تماشاگران عمدتاً به فضای خاطره‌ساز این کار اقبال نشان می‌دهند و اینکه این سریال تاریخ دهه ۱۳۶۰ را به‌درستی روایت کرده است.

محمدی در پاسخ به این سؤال که آیا برای این سریال، فصل دومی هم در نظر گرفته شده است یا خیر، افزود: تاکنون سریالی را در چند فصل نساخته‌ام.

سریال تلویزیونی فیلم و سریال

مطالب مرتبط

از بلیت نیم‌بها تا امنیت روانی؛ سینما کنار مردم ایستاد

همایش شیرخوارگان حسینی در تهران/ «ایران حسین تا ابد پیروز است»

فصل دهم ویژه برنامه «با حسین (ع) حرف بزن» از شبکه نسیم

ویژه برنامه «تکیه» به مناسب دهه اول محرم از افق

«آلا» به روی آنتن شبکه سه می‌رود

صالحی‌امیری: مقاومت و دیپلماسی هم‌راستا و هم‌زمان تداوم می‌یابد

مصطفی راغب امروز به «خیمه هنر» می‌آید / اجرای تعزیه شهادت حضرت مسلم (ع)

ویژه‌برنامه‌های شبکه دو در سوگ سید و سالار شهیدان

لغو پاسخ

جدیدترین مطالب

آرشیو خبر ها
  • بین المللی 10 تیر 1404

    پیروزی یا شکست؟

  • سیاسی 10 تیر 1404

    قانون مجلس درباره صنعت پهپادی خلا مهمی را در کشور پر کرد

  • سیاسی 10 تیر 1404

    درخواست تجزیه ایران در محافل غرب اشتباهی استراتژیک است

  • استانی 9 تیر 1404

    بیش از ۱۶ هزار متر مربع عملیات اصلاح هندسی در معابر پایتخت

  • ایران 9 تیر 1404

    فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیرماه برای سربازی

  • اجتماعی 9 تیر 1404

    آزادی ۱۸۷ زندانی از ابتدای محرم

جدیدترین مطالب

  • پیروزی یا شکست؟
  • قانون مجلس درباره صنعت پهپادی خلا مهمی را در کشور پر کرد
  • درخواست تجزیه ایران در محافل غرب اشتباهی استراتژیک است
  • بیش از ۱۶ هزار متر مربع عملیات اصلاح هندسی در معابر پایتخت
  • فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیرماه برای سربازی
  • آزادی ۱۸۷ زندانی از ابتدای محرم
  • سالانه بیش از ۱۰۰ هزار پرونده حوزه روانپزشکی قانونی رسیدگی می‌شود

پربازدیدترین ها

  • بازدید: 1,595 شفاف‌سازی ۶ ناشر بورسی در سامانه کدال
  • بازدید: 1,087 خیانت امنیتی و بازی جدید غربگرایان برای انتخابات
  • بازدید: 858 مصوبه ۱۰ بندی حمایتی دولت از بورس به لایحه بودجه پیوست شد
  • بازدید: 792 مردم نشانه های اولیه کرونا را جدی بگیرند/ چهار رقمی ماندن بستری های گیلان
  • بازدید: 747 ریزش دلار و ریزش بورس؟
  • بازدید: 687 مخاطب از اتفاقات پیش‌روی “احضار” غافلگیر می‌شود
  • بازدید: 611 ارتقای بازار سرمایه در پیش نویس اصلاحی
با اخبار نو از دیگران یک قدم جلوتر باشید....

دسترسی سریع

  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی
  • ورزشی
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • بین المللی

شبکه های اجتماعی

اپلیکیشن اخبار نو
Twitter Youtube Whatsapp Telegram Instagram